Den ultimate låten: Mustang Sally

Du har sikkert hørt den minst 1000 ganger, hvis ikke flere, i 1967 lanserte Wilson Pickett den ikoniske sangen Mustang Sally, noe som betyr at du har hatt nesten seksti år å høre den på. Slik blir klassikere laget, akkurat som bilen.

Ble til ved en spøk

Mustang Sally er den ultimate låten for alle mustang-elskere, men den skal visstnok ha blitt til som en spøk da sangerinnen Deela Reese ønsket seg en splitter ny Ford Mustang. Lite kunne de vite da hvilken suksess den skulle bli. Låten ble mustang sallyfor første gang spilt inn i 1965 av Mark Rice, men det var nevnte Wilson Pickett som virkelig skulle gjøre den populær. Den kom høyt opp på flere populære musikklister på den tiden.

Sangen skulle også få en ny betydning noen år senere. Låtlinjen “Ride, Sally, Ride” resonnerte nemlig klingende godt i 1983, da astronauten Sally Ride ble første amerikanske kvinnen til å dra ut i rommet.

Selv om låta har hatt flere betydninger oppover årene, og også blitt covret ved flere anledninger, er det først og fremst tilknytningen til bilen Ford Mustang folk tenker på når de hører Mustang Sally. Det ser man tydelig hvis man gjør et lite søkemotorsøk, da kommer det opp tusenvis av bilder av Ford Mustang, i alle modeller, og alle farger.

Ford Mustang

Akkurat som Mustang Sally er en populær sang som har vist seg å tåle tidens gang, er Ford Mustang en av de virkelig store bilklassikerne som aldri ser ut til å gå av moten. Og hvor skulle den det? Det er tross alt en fantastisk bil med en fantastisk historie, for ikke å nevne en utrolig evne til å fornye seg selv, til å være den bilen folk trenger akkurat i dag.

En bilklassiker som også er moderne, hva mer kan man ønske? I følge Wilson Pickett, ikke så mye.