Den raskeste Mustangen i verden, som noen gang er skapt

Den nye modellen Shelby GT350R er både liten og lett i vekt, noe man kan takke blant annet mangelen på baksete for. Det er også mye av grunnen til at dette er en av bilene i verden med absolutt høyest ytelse. Her kommer du fra 0 til 100 på rett under 4 sekunder, takket være de 471 hestekreftene som sendes rett til bakhjulene. Dette vidunderet klarer seg fint i svingene, og har en ganske så jevn fordeling av vekt på forsiden og baksiden av bilen. Her sitter man nære bakken, og får virkelig føle på farten.

shutterstock_3838933782013 Shelby GT500

Man kan anse 2013 Shelby GT500 for å være den raskeste Mustangen som hittil er produsert. Dette beiset har en V8-motor, og en sinnssyk toppfart på hele 325 kilometer i timen. Sitter du bak dette rattet kan du gå fra 0 til 100 på bare 3 og et halvt sekund, og bilen bruker også 1,24 liter på milen. Da det norske forbrukermagasinet dinside.no dro til California og prøvekjørte, trillet de en sikker sekser på terningen. De kalte Shelby GT500 for “den ultimate amerikanske muskelbilen”. Les mer om fart på Highspeedsports.no om du er som oss og elsker fart og spenning.

Ford Mustangs rolle

Ford har alltid levert både fart og kraft når det kommer til Mustang. Om ikke haugen av priser Mustang har mottatt helt fra 1965 og til i dag er bevis nok kan du antageligvis spørre en hvilken som helst stolt eier om kvaliteten på disse bilene. Her snakker vi tvers igjennom amerikansk – høy fart, sterke farger og mye lyd. Selvfølgelig koster det å eie en Mustang, men det er virkelig verdt det. The National Mustang Museum er under konstruksjon i North Carolina, og antas å være klar for åpning sommeren 2017. Kjennere har noe å se frem til.