De beste medisinske appene for iPhone

Vi liker alle å føle oss trygge i hverdagen, og de fleste har nødnummer og telefonnummer til lege og sykehus innen rekkevidde. Nye medisinske apper og ny teknologi gjør det enda enklere å komme i kontakt med medisinsk personell når du trenger det. PasientSky er en av appene som for mange har blitt uunnværlig. Den gir en tryggere hverdag for deg som trenger hjelp fra legesenteret ditt, og er svært brukervennlig. Hjelp 113-GPS er en annen nyttig app fra Stiftelsen Norsk Luftambulanse, og er god å ha hvis en ulykke plutselig inntreffer.

shutterstock_449654155Enkel kontakt med legesenteret

Den smarte appen PasientSky kan lastes ned på iPhone telefoner. Appen kobler deg direkte opp mot legesenteret ditt når du trenger time eller annen informasjon. Det er viktig å føle seg trygg, og appen er sikret på høyeste nivå på lik linje med banken din. Når du har registrert deg med BankID, kan du senere logge deg på med egen kode eller fingeravtrykk. Det er enkelt å bestille time, og du kan også bestille reseptbelagte medisiner som leveres hjem. Det finnes også en god oversikt over betalinger og tidligere behandlinger. Hvilke tjenester som er tilgjengelig, avhenger av hvilken klinikk du har aktivert i appen.

Gå trygt på tur med smarte apper

Hjelp 113-GPS er en nyttig app som kan redde liv. Hvis noen blir alvorlig syke eller en ulykke inntreffer, ringer du 113. Da vil du bli spurt om hvor du er, og det er ikke alltid lett å vite når du er ute på tur. Den smarte appen bruker iPhonens GPS for å lokalisere deg på kartet, samtidig som den ringer 113 for deg. Kartreferansen vil bli stående på skjermen mens du snakker med sentralen. Selv uten gatenavn eller kjente landemerker vil de få opp din nøyaktige posisjon, og dermed sende ambulanse eller luftambulanse med det samme.